Τα συστατικά του μελιού

Το πιο σπουδαίο στο μέλι είναι η αρμονική συνεύρεση των στοιχείων του σε καθορισμένες αναλογίες και η συλλειτουργικότητά τους. Με αποτέλεσμα να αποκτά μοναδικές ιδιότητες επηρεάζοντας τον ανθρώπινο οργανισμό. Το μέλι είναι ένα σύνολο από :Νερό, ζάχαρα, ένζυμα, αμινοξέα, μέταλλα, αρωματικές ουσίες, οξέα, βιταμίνες, λιπαρά, πρωτεΐνες και έχει βακτηριοστατική δράση. Υδατάνθρακες Πρόκειται για το σύνολο …

Τα συστατικά του μελιού Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι η Γύρη;

Μέρος πρώτο. Γύρη είναι η γονιμοποιός κόνις των ανθέων των σπερματόφυτων φυτών. Ενώ η ξένη ονομασία pollen προέρχεται από το λατινικό pollinis. Χοντρικά η σύνθεση ενός γυρεόκοκκου έχει ως εξής : Νερό 3%-15%, πρωτεΐνες και αμινοξέα 10%-35%,ζάχαρα και άμυλο 3%-8%,λιπαρές ουσίες 5%-20%. Ακόμα στο παχύ τοίχωμα του γυρεόκοκκου μπορούμε να βρούμε βιταμίνες, αυξητικές ουσίες, χρωστικές …

Τι είναι η Γύρη; Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το μέλι;

Mέρος πρώτο. Mέλι είναι το γλυκό προϊόν που παράγουν οι μέλισσες όταν συλλέγουν νέκταρ ή άλλους φυτικούς χυμούς ή εκκρίσεις από ζωντανά μέρη φυτών ή εκκρίσεις εντόμων. Το μεταφέρουν στην κυψέλη τους όπου το εμπλουτίζουν με δικές τους ουσίες, το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους ,αφαιρούν την υγρασία το ωριμάζουν και τέλος το αποθηκεύουν σφραγίζοντας το. …

Τι είναι το μέλι; Διαβάστε Περισσότερα »